Norwegian cleantech startups nominated for “startup-Oscar” Best European cleantech startup

The EUROPAS have nominated Meshcrafts and Viva Lab for: Best European cleantech startup

The Europas nominated the Norwegian startup companies Meshcrafts and Viva Labs to the “Best European Cleantech StartUp”. Both recently received the international prize – Climate Solvers 2016, awarded by the WWF. Now the companies are nominated by The Europas for the Best European cleantech startup. The Europas is held in London and was founded by TechCrunch editor Mike Butcher for’s startup price.

Clean energy is one of the areas Anita Krohn Traaseth of Innovation Norway recommended Norway to pursue in the future. The companies Meshcrafts and Viva Labs show that a clean future is as much about software as about large and expensive infrastructure.

About Meshcrafts

Meshcrafts is a Norwegian IT company that addresses som of the challenges of the e-mobility industry. Meshcrafts system Smart Charge provides services for the operation of Electric Vehicle charging stations, creating an open market place for charging. www.meshcrafts.com
Contact: Åsmund Moths Frengstad +47 905 03 441

About Viva Labs

Viva Labs builds Artificial Intelligence (AI) for homes. Vivas platform learns the family routines and automatically adjusts heating, energy consumption and security without the user having to do anything. www.meetviva.com
Contact: Henrik Holen +47 977 99 546

 

Norwegian version:

Norske cleantech-startups nominert til “startup-Oscar”

Nylig fikk de norske oppstartsselskapene Meshcrafts og Viva Labs den internasjonale Climate Solvers-prisen, utdelt av WWF. Nå er de igjen nominert til en pris, denne gangen i Best European cleantech startup. The Europas arrangeres i London og er grunnlagt av Techcrunch-redaktør Mike Butcher.

Ren energi er et av områdene Anita Krohn Traaseth anbefalte Norge å satse på i fremtiden. Selskaper som Meshcrafts og Viva Labs viser en ren fremtid handler like mye om software som stor og dyr infrastruktur.

Om Meshcrafts
Meshcrafts er et norsk IT-selskap som løser utfordringene i e-mobilitetsindustrien. Meshcrafts system Smart Charge leverer tjenester for drift av El-bil-ladestasjoner og skaper et åpent lademarked. www.meshcrafts.com
Kontaktperson: Åsmund Møll Frengstad +47 905 03 441

Om Viva Labs
Viva Labs bygger kunstig intelligens for hjem. Vivas plattform lærer familiens rutiner og tilpasser automatisk oppvarming, energiforbruk og sikkerhet uten at brukeren trenger å gjøre noe. www.meetviva.com
Kontaktperson: Henrik Holen +47 977 99 546

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *