Flying at Startup Extreme

Startup Extreme CEO flying

Screen shot of the video with CEO Åsmund Flying
Screenshot of CEO Åsmund Møll Frengstad flying at Staartup Extreme 2014

at Startup Extreme it is all in today’s work, learning to fly and running a startup, Voss. Just let Meshcrafts CEO, Åsmund Frengstad, show you how. Read futher at Teknisk Ukeblad here. (In Norwegian)

Åsmund Møll Frengstad, gründer og daglig leder av oppstartsbedriften Meshcrafts AS, blir bestemt skjøvet ut av den kraftige vinden av en erfaren fallskjermhopper. I halvannet minutt har gründeren svevet rundt i vindtunnelen til VossVind. Her har Frengstad funnet ut hvor lite bevegelse som skal til før kroppen fyker inn veggen, ned mot nettingen eller forsvinner opp i tårnet.

På Startup Extreme for Teknisk Ukeblad snakket med Meshcrafts om Elbiler og hva Meshcrafts driver med.

Smart elbil-system

Oppstartsselskapet begynte som en studentbedrift på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i 2013, og utvikler ladesystemer til elbiler. De har vunnet flere studentpriser, som Teknas beste studentprosjekt i 2013, og har fått støtte fra Innovasjon Norge. Foreløpig har de bare en investor, som eier knappe 15 prosent av det lille selskapet. I 2014 hadde Meshcrafts 13.000 i underskudd og 250.000 i egenkapital.

– Vi utvikler et system som gjør det ekstremt enkelt for både sluttbruker og eier av ladestasjoner å få den informasjonen som skal til for å få flere til å kjøre elbil. Vi sitter på en startup-plan og søker aktivt investorer for å ta det neste steget, sier Frengstad, som er sivilingeniør innen maskinteknikk.

Systemet består av en hardware som kan gjøre “dumme” ladestasjoner online og smarte. Et nettverk som håndterer informasjonen i økosystemet og en lade-app som kan rute den enkelte elbilen fra A til B og fortelle hvor den bør lade på veien dit, ut i fra type bil og sjåførens kjøremønster.

– Drømmescenariet er å få demonstrere teknologien i en storby i Norge og gjøre ladeinfrastrukturen supersmart, sier Frengstad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *